Бидний тухай
Багш ажилтан
Хүнсний шимт чанар, бие мах бодийн боловсруулалт, хоолны нэр төрөл, жор технологи, үйлдвэрлэлийн ажлын байр, технологийн зохион байгуулалт, чанар, эрүүл ахуй, аюулгүй байдал.
Хүнсний шим тэжээл, боловсруулах үйл явц, химийн бүрэлдэхүүн, шинж, чанар, боловсруулах арга, технологи, үйлдвэрлэлийн зохион байгуулалт, хоолны нэр төрөл, эрүүл ахуй, ариун цэврийн тухай үндсэн ойлголт, мэдлэг эзэмшүүлэхэд оршино.
Үйлчилгээний салбар, ангилал, нийгэм, эдийн засгийн үүрэг,онол, философи, парадигм, хэрэгцээ, тодорхойлолт, үйлчилгээний төрөл, ангилал, хуулийн зохицуулалт, байршил, орчин, зах зээл, газарзүйн хүчин зүйлс, үйлчилгээний шинж чанар, үйл явц, технологи, зохион байгуулалт, үйлчилгээний бизнес, сэтгэл зүй, чанарын категори, аюулгүй байдал, үйлчилгээний баталгаа, сэтгэл ханамж, хүний нөөц, ур чадвар, инновац, дизайн.
Үйлчилгээний салбар, үйлчилгээний менежментийн онол, үйлчилгээний хэрэгцээ, ангилал, хуулийн зохицуулалт, үйлчилгээний шинж чанар, үйл явц, технологи, зохион байгуулалт, үйлчилгээний бизнес, сэтгэл зүй, сэтгэл ханамж, хүний нөөц, ур чадвар, инновац, дизайны чадварын талаарх ойлголт өгөхөд хичээлийн зорилго оршино.
Бизнес-нийгмийн систем, түүний оролцогч талууд, тэдний сонирхол, нөлөөлөл, бизнес ба засгийн газар, олон нийт, гэр бүл, бизнесийн ёс зүй, нийгмийн хариуцлага, хүрээлэн байгаа орчин, нийгмийн үнэт зүйлсийн харилцан хамаарлыг тодорхойлох аргыг эзэмшиж ёс зүй, нийгмийн хариуцлагатай менежмент, тогтвортой хөгжилийн мөн чанар, ач холбогдлыг ойлгоно.
Бизнесийн үндсэн ойлголт, түүнийг практик амьдралд хэрэгжүүлэх арга зүйн асуудлыг судлахын хамт бизнес болон нийгмийн харилцан хамаарал, бизнесийн нийгэм дахь оролцоо, ёс зүй, бизнесийн хариуцлагын талаарх асуудлыг гүнзгий ойлгуулж, нэгдсэн суурь мэдлэг олгоно. Бизнес үйл ажиллагааг зах зээлийн өөрчлөлт, шинжлэх ухаан техникийн ололт амжилт, хүний оролцоо, байгаль орчинг анхааран үзэж, ажиллагсад, хэрэглэгч, бэлтгэн нийлүүлэгч, хөрөнгө оруулагчдын эрх ашигт нийцсэн шийдвэр гаргах аргад суралцуулж, гадаад, дотоод хүчин зүйлсийн нөлөөллийг тооцон дүгнэх арга барил, чадварыг хөгжүүлэхэд чиглэнэ.
ХИЧЭЭЛИЙН АГУУЛГА: Монголоор :Аялал жуулчлалын бүс нутгийн тухай ойлголт, аялал жуулчлалыг бодлого төлөвлөлтийн шаардлага ба ач холбогдол, бүс нутагт аялал жуулчлалыг хөгжүүлэх төлөвлөлтийн үндсэн арга зарчмууд, жуулчны зорих газрын тухай ойлголт, аялал жуулчлалын төлөвлөлтийн зорилтууд, аялал жуулчлалын төлөвлөлт, судалгааны бэлтгэл, бүс нутгийн аялал жуулчлалын нөхцөл нөөцийн судалгаа шинжилгээ, хамрах хүрээ, аялал жуулчлалын мэдээлэл боловсруулалтын аргууд, үр дүнгийн хэрэглээ, аялал жуулчлал хөгжүүлэх бодлого, төлөвлөлтийг тодорхойлох нь, аялал жуулчлал хөгжүүлэхтэй холбогдсон санал зөвлөмж боловсруулах, аялал жуулчлалын төлөвлөлтийг хэрэгжүүлэх ба хянах үйл явц, Монголын аялал жуулчлалын бүс нутгуудыг тодорхойлох асуудлыг багтаана.
ХИЧЭЭЛИЙН ЗОРИЛГО, АЧ ХОЛБОГДОЛ: Академик компетенц: Аялал жуулчлалыг байгаль, нийгмийн нөхцөл нөөцөд тулгуурлан хөгжүүлэх суурь мэдлэгийг олгохын зэрэгцээ Монголын болон олон улсын түвшинд аялал жуулчлалын нөхцөл нөөц, байгаль, газарзүй, түүх, нийгэм, соёл, иргэншил, түүний онцлогийн талаарх цогц мэдлэгийг олж авна. Тогтвортой аялал жуулчлалыг зарчмын хүрээнд аялал жуулчлалыг бүсчилэн хөгжүүлэх онол, аргазүйг судалж, орон нутаг, тусгай хамгаалалттай газар нутагт байгальд ээлтэй, нутгийн иргэдэд түшиглэсэн аялал жуулчлалыг хөгжүүлэх үзэл баримтлалыг судална. Судалгааны компетенц: Бүс нутгууд дахь аялал жуулчлалын нөхцөл, нөөцийг тодорхойлох, үнэлгээ хийн аялал жуулчлал хөгжих бүсүүдийн эрэмбийг тогтоох чадвар эзэмшинэ. Улсын ба орон нутгийн түвшинд аялал жуулчлалыг газарзүй, орон зайн хүрээнд зохистойгоор хөгжүүлэх, зохион байгуулах судалгааг хийх чадвар эзэмшинэ. Аялал жуулчлалын амьдралын мөчлөгийг тогтоож үе шат бүрт тохирсон бодлого, төлөвлөлтийг хийх арга зүйг суралцана. Ерөнхий компетенц: Олон улс болон бүс нутаг, орон нутгийн түвшинд байгаль, нийгэм, соёл, эдийн засгийн хязгаарлагдмал бөгөөд хэврэг нөөцүүдийг аялал жуулчлалын бодлого төлөвлөлтийн ялгаатай зарчмуудын хүрээнд хэрхэн зөв зохистой ашиглах бодлогыг төлөвлөж, хэрэгжүүлэх арга замуудыг судалж, үнэлж сурна.