МОНГОЛ УЛСЫН ИХ СУРГУУЛЬ

Бидний тухай


Багш ажилтан

 /  Бидний тухай  /  Багш ажилтан /  Дэлгэрэнгүй мэдээлэл

Дэлгэрэнгүй мэдээлэл


Судалгааны чиглэл:
Мэдээллийг профессор, багш, ажилтан МУИС-ийн мэдээллийн санд бүртгүүлснээр танд харуулж байна. Мэдээлэл дутуу, буруу тохиолдолд бид хариуцлага хүлээхгүй.
Англи нэр: Determining the conditions for improving the storage period and hygiene of basic vegetables after ionization treatment stored in different types of cellars
Бүртгэлийн дугаар: P2022-4419
Санхүүжүүлэгч: ШУТС
Мөнгөн дүн: 35.0 сая ₮
Хугацаа: 2023.01.08 - 2024.05.16
Захиалагч: Боловсрол шинжлэх ухааны яам
Төлөв: Хэрэгжиж байгаа

Хураангуй

Ионжуулах цацрагийн тусламжтай хүнс, ХАА-н бүтээгдэхүүнүүд (төрөл бүрийн түүхий эд, бэлэн бүтээгдэхүүнийг ариутгах, хадгалалтын хугацааг уртасгах, соёололтыг дарангуйлах), эрүүл мэндийн бүтээгдэхүүнүүд (эмнэлгийн багажуудыг)-ийг ариутгах, эмнэлгийн гаралтай аюултай хог хаягдлыг халдваргүйжүүлдэг нь батлагдаж хөгжингүй орнуудын хувьд хэрэглээнд нэвтэрсэн билээ. Бид энэ чиглэлийн туршилт судалгааг гүйцэтгэснээр нүхэн болон энгийн зооринд хэдэн сараар хадгалагддаг төмс, лууван, манжин ба жимс, жимсгэнэ, хүнсний ногооны хадгалалтын хугацааг уртасгахын сацуу эрүүл ахуйн аюулгүй байдлыг дээшлүүлэх бүрэн боломжтой гэж үзэж байна.

Abstract

Ionization radiation is used to sterilization of health products (medical instruments, medical devices), phytosanitation, disinfection of hazardous wastes, inhibition, and suppression of raw vegetables and a variety of other food products. It is one of the standardized methods in food security for developed countries. In this study, we are proposing to investigate the post-harvest treatment of potatoes, carrots, beets, and other fruits with ionization radiation to improve storage conditions in different types of cellars.

Түлхүүр үгс:
эрүүл-ахуй
ионжуулагч-цацраг




Сул хараатай иргэдэд
зориулсан хувилбар
Энгийн хувилбар