Бидний тухай
Багш ажилтан
Ионжуулах цацрагийн тусламжтай хүнс, ХАА-н бүтээгдэхүүнүүд (төрөл бүрийн түүхий эд, бэлэн бүтээгдэхүүнийг ариутгах, хадгалалтын хугацааг уртасгах, соёололтыг дарангуйлах), эрүүл мэндийн бүтээгдэхүүнүүд (эмнэлгийн багажуудыг)-ийг ариутгах, эмнэлгийн гаралтай аюултай хог хаягдлыг халдваргүйжүүлдэг нь батлагдаж хөгжингүй орнуудын хувьд хэрэглээнд нэвтэрсэн билээ. Бид энэ чиглэлийн туршилт судалгааг гүйцэтгэснээр нүхэн болон энгийн зооринд хэдэн сараар хадгалагддаг төмс, лууван, манжин ба жимс, жимсгэнэ, хүнсний ногооны хадгалалтын хугацааг уртасгахын сацуу эрүүл ахуйн аюулгүй байдлыг дээшлүүлэх бүрэн боломжтой гэж үзэж байна.
Ionization radiation is used to sterilization of health products (medical instruments, medical devices), phytosanitation, disinfection of hazardous wastes, inhibition, and suppression of raw vegetables and a variety of other food products. It is one of the standardized methods in food security for developed countries. In this study, we are proposing to investigate the post-harvest treatment of potatoes, carrots, beets, and other fruits with ionization radiation to improve storage conditions in different types of cellars.
Түлхүүр үгс: